ГоловнаПолітика

Прокурори САП виступили на підтримку Холодницького

Відкритий лист підписали 33 із 45 прокурорів САП.

Прокурори САП виступили на підтримку Холодницького
Фото: Макс Левин

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури напередодні розгляду Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів скарги на керівника САП Назара Холодницького надіслали відкритого листа голові КДКП Віталію Грушковському.

Лист, оприлюднений увечері в середу, 25 липня, підписали 33 із 45 прокурорів САП. Автори листа висловили стурбованість у зв'язку з тим, що на КДКП можуть тиснути треті особи з метою домогтися звільнення Холодницького.

"Фактично під згадане засідання окремі особи намагаються скомпілювати весь перелік своїх претензій до САП, які накопичилися за час діяльності Спеціалізованої прокуратури, незалежно від того, чи є ці претензії предметом розгляду Комісії, і використати його як привід переконати комісію прийняти рішення про звільнення керівника прокуратури", - йдеться в листі.

Підлеглі Холодницького запевнили, що всі процесуальні рішення приймають самостійно, без тиску керівника САП.

"Сьогодні в прийнятті "неправильних рішень" звинувачується Назар Холодницький. Але завтра на його місці може опинитися інший керівник САП, а потім кожен з нас, хто дозволяє собі приймати законне, але непопулярне рішення", - зазначили прокурори.

Укладачі звернення закликали "небайдужих" утриматися від впливу на КДКП і висловили впевненість, що Комісія прийме законне рішення за результатами розгляду скарги генпрокурора Юрія Луценка та директора НАБУ Артема Ситника на Холодницького.

Фото: facebook.com/sap.gov.ua

Фото: facebook.com/sap.gov.ua

Фото: facebook.com/sap.gov.ua

Нагадаємо, Холодницький очолює САП з моменту її створення 2015 року. Наприкінці березня генпрокурор Юрій Луценко попросив КДКП розглянути питання про зняття Холодницького з посади. У квітні КДКП відкрила дисциплінарне провадження щодо Холодницького. Сам голова САП у коментарі LB.ua сказав, що не збирається добровільно йти у відставку і буде захищатися перед комісією прокурорів.

Раніше директор НАБУ Ситник заявив, що зібрані в результаті прослуховування Холодницького докази свідчать про "злив" інформації про підготовлювані обшуки тим людям, у яких ці обшуки мали проводитися; про тиск на підлеглих прокурорів; про тиск на суд для прийняття незаконних рішень; про підбурювання свідка до неправдивих свідчень.

Ситник також вважає, що справа Холодницького може стати "знаковим рішенням" для всієї прокуратури, і сподівається, що голову САП звільнять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram