ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру водієві Каськіва

За версією слідства, він відкривав банківські рахунки, які використовувалися для відмивання грошей.

НАБУ повідомило про підозру водієві Каськіва
Фото: newsru.ua

Національне антикорупційне бюро 24 липня повідомило про підозру колишньому водієві Владислава Каськіва. Він став десятим фігурантом справи про розкрадання в Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами України.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Водієві, який одночасно був помічником Каськіва, закидають участь у злочинній організації з метою заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі (ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191 Кримінального кодексу). За версією слідства, він відкривав банківські рахунки, які використовувалися для відмивання грошей.

Згідно з фабулою кримінального провадження, в 2012 році з державного бюджету України виділено понад 500 млн гривень на національні проекти "Якісна вода" і "Олімпійська надія-2022", які курирував Владислав Каськів. Частина грошей після цього потрапила на банківські рахунки в Латвії, а потім була виведена на компанію, підконтрольну двоюрідному брату Каськіва. З цих коштів купили вертоліт Robinson R44 і літак Viper SD 4, якими користувався Каськів.

Підозрюваними у справі також проходять рідний брат Каськіва, його двоюрідний брат, його колишній заступник, два інших колишніх співробітники Держінвестпроекту, колишній директор ДП "Державна інвестиційна компанія", три директори фіктивних компаній.

Досудове розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram