ГоловнаПолітика

Група словацьких депутатів зібралася в анексований Крим

Після цього візиту їм загрожує заборона на в'їзд в Україну.

Група словацьких депутатів зібралася в анексований Крим
Петер Марчек
Фото: domov.sme.sk

Кілька депутатів зі Словаччини вирішили відвідати анексований Росією Крим, незважаючи на попередження посла про те, що так вони порушать законодавство.

Про це повідомляє словацький портал SME.

Група депутатів на чолі з позафракційним Петером Марчеком минулого тижня заявила, що відвідає Крим в серпні. Вони також повідомили, що збираються прибути на півострів з Москви.

У відповідь посол України Юрій Мушка заявив, що в разі такої поїздки словакам загрожує заборона на в'їзд в Україну.

"Ті, хто відвідує Крим, порушують закони України - і українська сторона відповість на це рішення. Думаю, люди, які відвідають Крим, у майбутньому зіткнуться із забороною", - сказав посол.

Спікер словацького парламенту Андрей Данко, зі свого боку, заявив, що посол "не повинен вказувати депутатам, куди їм можна їхати".

На цей момент відомо, що до складу делегації, крім Марчека, увійдуть позафракційна Мартіна Шимковичова, троє депутатів владної Smer-SD і депутат націоналістичної SNS.

Нагадаємо, в лютому дев'ять німецьких депутатів з трьох регіональних парламентів Німеччини відвідали Крим, порушивши українське законодавство. За фактом візиту прокуратура АРК порушила кримінальне провадження. У квітні в анексованому Криму заявили, що очікують візиту ще однієї делегації з Німеччини.

Торік Україна скерувала Німеччині ноту через візит німецьких політиків на конференцію в Ялті. Крім німців, окупований Крим тоді також відвідали чеський європарламентар Яромир Кохлічек (Комуністична партія Чехії і Моравії), депутати австрійського парламенту Барбара Розенкранц і Аксель Кассеггер (представники правої Австрійської партії свободи), радник колишнього президента країни Ніколя Саркозі Жан-П'єр Тома, лідер молдовської проросійської Нашої партії Ренато Усатий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram