ГоловнаПолітика

Гаданий організатор викрадення Луценка і Вербицького пішов під суд

Справу будуть розглядати в Борисполі.

Гаданий організатор викрадення Луценка і Вербицького пішов під суд
Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури передало до суду обвинувальний акт стосовно бізнесмена Олександра Волкова, якого слідство вважає організатором викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.

Прес-служба ГПУ повідомила, що йдеться про "цивільну особу, яку обвинувачують в участі у злочинній організації, створеній з метою протидії акціям протестів", і, зокрема, у викраденні Луценка і Вербицького в ніч з 20 на 21 січня 2014 року. Агентство "Українські новини" стверджує, що йдеться саме про Волкова.

Справу розглядатиме Бориспільський міськрайонний суд Київської області.

Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні 21 січня 2014 року. Їх катували, а потім покинули в лісі. Луценкові вдалося вижити, а Вербицький помер 22 січня і став одним із перших убитих під час Революції гідності.

Волкова підозрюють в організації викрадення, йому інкримінували ст.115 (вбивство), ст.127 (катування), ст.146 (викрадення людини), статтю 255 (участь у злочинній організації), статтю 340 (перешкоджання мирним зібранням) Кримінального кодексу України.

З липня 2017 року Волков перебуває під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram