ГоловнаПолітика

Зі складів Міноборони в Одесі розікрали 206 тонн палива

Сума збитків перевищила 6,4 млн гривень.

Зі складів Міноборони в Одесі розікрали 206 тонн палива
Фото: facebook.com/yuri.biriukov

В Одесі під час перевірки 46-го Об'єднаного центру забезпечення Південного регіону Збройних Сил України виявили нестачу майже 204 тонн дизельного палива різних марок і близько 2,5 тонн бензину А-92. Крім того, перевірка знайшла ще майже 34 тонни дизельного палива, 2,6 тонни авіаційного палива і майже тонну бензину, які не перебували на обліку і могли бути розкрадені.

Про це на брифінгу у вівторок розповів начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України полковник Дмитро Марченко.

За його словами, загальна сума збитків, завданих державі, перевищила 6,4 млн гривень.

Під час перевірки центру також було виявлено невідповідність ДСТУ всієї тушонки, яка була на зберіганні, - це 42,5 тонни.

Міністр оборони генерал армії Степан Полторак заявив, що таке ставлення до службових обов'язків є злочинним. "З такими офіцерами я служити не буду. Я вважаю дії керівництва 46-го об'єднаного центру забезпечення Збройних Сил України та офіцерів, які мали контролювати їх, зрадою Збройних Сил України і зрадою військових, які сьогодні виконують бойові завдання", - сказав він на цьому ж брифінгу.

Полторак заявив, що начальник центру забезпечення полковник Євген Король і начальник складу паливних матеріалів підполковник Андрій Масунов позбавлені військових звань, права на вихідну допомогу і військову пенсію. Старший офіцер відділу забезпечення паливом і мастильними матеріалами Центрального управління тилу підполковник Ізварин звільнений через службову невідповідність. "Саме підполковник Ізварин за день до того, як я відправив туди комісію, був на цій базі, здійснював перевірку і не побачив там 206 тонн палива. Він або був у змові, або просто незадовільно виконував свої обов'язки", - сказав Полторак.

Також покарані ще два офіцери, яких понизять і переведуть на інші посади.

Міністр повідомив, що особисто передав матеріали перевірки головному військовому прокурору Анатолієві Матіосу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram