ГоловнаПолітика

Заступника голови окупаційної адміністрації Ялти будуть заочно судити в Києві за держзраду

У 2014 році він здав росіянам Департамент охорони АРК.

Заступника голови окупаційної адміністрації Ялти будуть заочно судити в Києві за держзраду
Фото: yalta.rk.gov.ru

Військова прокуратура Центрального регіону України завершила досудове розслідування щодо Станіслава Шапортова, який до окупації очолював Департамент охорони Автономної Республіки Крим, після чого перейшов на службу в Збройні сили Російської Федерації, а зараз обіймає посаду заступника голови окупаційної адміністрації Ялти.

Про це повідомив Апеляційний суд Києва, який сьогодні визначив підсудність кримінального провадження стосовно Шапортова.

Судити його будуть у Дарницькому районному суді Києва за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу - державна зрада. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

Прокурор Роман Єгжов в інтерв'ю "Цензору" говорив, що 16 березня 2014 року Шапортов зібрав підлеглих в актовому залі Департаменту охорони в АРК і закликав їх брати участь у так званому "референдумі", переконував, що вони повинні голосувати за входження до складу РФ.

23 березня він фактично запустив російських військових на територію Департаменту, передав їм документацію, зброю, спецтехніку, тобто фактично передав росіянам управління над українським підрозділом.

Нагадаємо, Шапортов народився в Борисполі, навчався в Києві, але в 1989-1992 роках проходив військову службу на території Росії. У 1992-2014 роках служив у Збройних Силах України на різних посадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram