ГоловнаПолітика

Фігурантові одеської "справи Краяна" повернули майже 100 млн гривень з відсотками

Компанія ТОВ "Девелопмент еліт" отримала на 7 мільйонів більше, ніж арештували.

Фігурантові одеської "справи Краяна" повернули майже 100 млн гривень з відсотками
Фото: arma.gov.ua

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виконало рішення апеляційного суду столиці і повернуло майже 100 мільйонів гривень компанії, яка фігурує в так званій "справі Краяна".

Усього агентству, нагадує Думська, передали 185 млн, які Одеська міськрада виділила на придбання колишнього адмінбудинку заводу, щоб розмістити в ньому "Європейську мерію". Ці кошти були арештовані на підставі постанови слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва в рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ.

У квітні цього року апеляційний суд Києва скасував арешт частини цієї суми - 92 млн 340 тисяч 718 грн.

"У зв'язку з цим агентство повернуло на поточний рахунок власника грошові кошти в сумі близько 100 мільйонів гривень", - ідеться в повідомленні АРМА.

Гроші повернули з суттєвим доважком: арештовані активи були розміщені на депозитному рахунку в "Ощадбанку" під відсотки, які відповідають обліковій ставці НБУ. В результаті фігурант справи, компанія ТОВ "Девелопмент еліт" (саме вона продала мерії Одеси будівлю за завищеною ціною), отримала на 7 мільйонів більше, ніж арештували.

Нагадаємо, у справі про махінації з заводом "Краян" обвинуваченими є мер Одеси Геннадій Труханов і його заступник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram