ГоловнаПолітика

Луценко пообіцяв покарати "наїжджаючих", які вилучили 1200 устриць на устричній фермі в Миколаївській області

Компанія "Устриці Скіфії" заснована приватним підприємцем із Києва.

Правоохоронці вилучили 1200 устриць, що належать компанії "Устриці Скіфії", яка організувала устричну ферму в Миколаївській області.

Про це повідомляють НикВести з посиланням на джерело в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

У п'ятницю, 20 липня, інспектори обласного управління державного агентства рибного господарства разом зі співробітниками управління захисту економіки в Миколаївській області прибули на територію устричної ферми "Устриці Скіфії" в селі Червоноукраїнка Березанського району. Правоохоронці склали на підприємця адміністративний протокол за статтею 164 "Порушення порядку провадження господарської діяльності", а рибінспектори вилучили 1200 устриць.

Фото: Facebook/Устриці Скіфії

За словами джерела, щодо підприємця не вносилися будь-які відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження не відкрито. Водночас вилучені 1200 устриць вже стали непридатними через неналежні умови зберігання.

Голова Березанської районної державної адміністрації Сергій Танасов у коментарі виданню підтвердив інформацію про те, що поліцейські і рибінспектори прийшли до приватного підприємця в селі Червоноукраїнка. Водночас на сайті Держагентства рибного господарства немає будь-якої інформації про вилучення устриць у підприємця в Миколаївській області.

Фото: Facebook/Устриці Скіфії

Власник компанії "Устриці Скіфії" Андрій Пігулевський розповів виданню, що інспектори вилучили устриці через те, що їм не підійшли сертифікати в електронному вигляді.

Генеральний прокурор Юрій Луценко порадив власникам компанії "Устриці Скіфії" звернутися до нього через випадок з вилученням у них продукції з боку інспекторів рибного господарства.

"Якщо це правда - нехай власники негайно пишуть заяву на моє ім'я. Якщо у них є ліцензія, і немає контрабанди - допоможу покарати "наїжджаючих", - написав Луценко у Facebook.

Компанія "Устриці Скіфії" заснована приватним підприємцем із Києва в 2014 році. На сайті компанії вказано, що їхня мета - "відродити культуру споживання устриць на території Чорноморського басейну". Одна з устричних ферм компанії розташована у Коблевській ОТГ, в селі Червоноукраїнка Березанського району Миколаївської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram