ГоловнаПолітика

ГПУ просить суд дозволити заочне розслідування стосовно спільників Єфремова

Мова йде про екс-нардепа Сергія Горохова і п'ятьох луганських екс-чиновників.

ГПУ просить суд дозволити заочне розслідування стосовно спільників Єфремова
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура України подала в суд клопотання про проведення спеціального попереднього розслідування стосовно п'яти колишніх посадових осіб Луганської області, які могли чинити злочини спільно з колишнім головою фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександром Єфремовим.

Прес-служба ГПУ повідомляє, що мова йде про народного депутата України VII скликання Сергія Горохова і колишніх голови Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, мера Луганська Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова. Всі вони зараз перебувають у розшуку.

"ГПУ 20.07.2018 в Печерський районний суд Києва подала клопотання про проведення спеціального досудового розслідування щодо зазначених осіб, підозрюваних у скоєнні в першій половині 2014 року на території Луганської області низки тяжких та особливо тяжких кримінальних злочинів спільно з головою депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України VII скликання О. Єфремовим", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначають, що кримінальне провадження щодо Єфремова розглядається в Старобільському районному суді Луганської області.

Також повідомляється, що суддя видав дозвіл на затримання підозрюваних екс-чиновників "з метою приведення для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою".

Нагадаємо, Старобільський суд почав розглядати справу проти Єфремова 16 січня 2017 року. 4 січня 2017 року Генпрокуратура передала в суд обвинувачення Єфремова у сепаратизмі, держзраді, організації захоплення Луганської ОДА, пособництві захопленню управління СБУ і створенні терористичної організації "ЛНР".

Арешт екс-депутата Ради Єфремова продовжено до 14 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram