ГоловнаПолітика

Російський суд повернув справу Павла Гриба прокурорам і продовжив йому термін арешту

Українець залишиться під вартою.

Російський суд повернув справу Павла Гриба прокурорам і продовжив йому термін арешту
Фото: Радио Свобода

Колегія суддів Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові вирішила повернути справу українця Павла Гриба на доопрацювання в прокуратуру.

Як повідомляє "Цензор", прокурор вказав в обвинувальному висновку стару редакцію 205.1, яка передбачає до 8 років ув'язнення, тоді як за новою редакцією цієї статті Грибу загрожує до 10 років в'язниці. Це і стало підставою для повернення.

Одночасно Павлові Грибу продовжили арешт на три місяці - до 22 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, в кінці серпня 2017 року Павла Гриба викрали на території Білорусі. 24 серпня він виїхав у білоруський Гомель, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі молодик зник.

У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії в Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павла Гриба заарештували в російському Краснодарі. За версією слідства, Павло познайомився з Тетяною Єршовою - російською школяркою із Сочі. Спілкувався з нею по скайпу: нібито школярка говорила, що не любить учителів, учнів своєї школи і взагалі росіян. За версією слідства, Гриб підбивав її виготовити бомбу і підірвати під час шкільної лінійки. Тож Грибу закидають схиляння до теракту (ст. 205.1, ч.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram