ГоловнаПолітика

Українець Павло Гриб відмовився визнати провину на суді в Росії

Українцю приписують "схиляння до теракту".

Українець Павло Гриб відмовився визнати провину на суді в Росії
Фото: Цензор

У Північно-Кавказькому окружному суді в Ростові в понеділок, 23 липня, розпочався процес у справі українця Павла Гриба, якого звинувачують у тероризмі.

Як повідомляє "Цензор", в обвинувальному висновку, зачитаному в суді, йдеться, що Павло Гриб діяв під тиском якогось Стефана Капіноса, з яким він познайомився 2013 року.

2017 року Павло познайомився з Тетяною Єршовою - російською школяркою із Сочі. Спілкувався з нею по скайпу: нібито школярка говорила, що не любить учителів, учнів своєї школи і взагалі росіян. За версією слідства, Гриб підбивав її виготовити бомбу і підірвати під час шкільної лінійки. Тож Грибу закидають схиляння до теракту (ст. 205.1, ч.1 КК РФ).

Павло Гриб відкинув звинувачення: "Я повністю не згоден зі звинуваченням. Оскільки під час проведення слідства були допущені критичні помилки, які не дозволяють обґрунтувати це звинувачення для того, щоб мати підстави для притягнення до відповідальності".

Його адвокат Марина Дубровіна додала, що під час слідства були допущені серйозні порушення, які не дозволяють продовжувати суд.

Нагадаємо, в кінці серпня 2017 року Павла Гриба викрали на території Білорусі. 24 серпня він виїхав у білоруський Гомель, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі молодик зник.

У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії в Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павла Гриба заарештували в російському Краснодарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram