ГоловнаПолітика

Засудженим у Греції українцям можуть зменшити термін ув'язнення, - МЗС

Музиканта "Перкалаби" засудили в Греції до 180 років позбавлення волі.

Засудженим у Греції українцям можуть зменшити термін ув'язнення, - МЗС
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Адвокат засуджених у Греції за перевезення нелегальних мігрантів музиканта івано-франківської групи "Перкалаба" Сергія Шваюка та його друга Петра Литвинчука готує апеляцію на вирок суду. Є підстави розраховувати на зменшення їм терміну ув'язнення. Про це заявив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає Укрінформ.

"Аналіз вироку дає підстави вважати, що суд уперше за останні три роки застосував найменший коефіцієнт - 6 років за кожного перевезеного нелегального мігранта. За інформацією консула, який був присутній на судовому засіданні, адвокат готує апеляцію. Є підстави сподіватися, що 6 років за кожного нелегального мігранта буде зменшено до 5-ти, а це означає перекваліфікацію статті на 1/5 або 1/3 загального терміну відбуття терміну покарання (т.зв. "філакіси") і - звільнення, можливо, через нетривалий проміжок часу", - сказав Кирилич.

Він наголосив, що верхня межа санкцій за таке правопорушення - 25 років, а вищі за цю цифру - "морально-пропагандистські або превентивні".

Як повідомлялося, двох українців - Сергія Шваюка та Петра Литвинчука - у Греції засудили до 180 років ув'язнення за звинуваченням у незаконному перевезенні мігрантів.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram