ГоловнаПолітика

Чернівецька і Сумська області є аутсайдерами за темпами ремонту доріг

"У вересні будемо розуміти, хто впорався із завданням, а хто - ні".

Чернівецька і Сумська області є аутсайдерами за темпами ремонту доріг
Фото: mtu.gov.ua

Станом на 22 липня дорожні роботи в Україні, заплановані на поточний рік, виконані більш ніж на 50%.

Про це йдеться на сайті уряду.

У регіональному розрізі найкраще з поставленим завданням справляються Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Тернопільська, Херсонська та Хмельницька області, де відсоток виконання робіт перевищує 80%. У Чернівецькій та Сумській області ситуація найгірша.

"Ми робимо перевірки, буде аудит щодо завершення об'єктів. Далі - у вересні - будемо розуміти, хто впорався із завданням, а хто - ні. Всім дам оцінку, хто, маючи ресурси, не зміг організувати роботу", - наводяться в повідомленні слова прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

У цьому році на ремонт доріг виділили рекордне фінансування - понад 45 млрд гривень. Державна субвенція на проекти будівництва доріг місцевого значення становила 11,53 млрд гривень. Обсяг фінансування заходів з підвищення безпеки доріг становив 2,6 млрд гривень.

Нагадаємо, в 2017 році Державне агентство автомобільних доріг України відремонтувало рекордні за останні роки 2177 км доріг. Ремонти доріг здійснюються за маршрутним принципом, який зараз покладений в основу Програми розвитку доріг на 2018-2022 роки, з метою зробити за 5 років якісне сполучення між усіма обласними центрами країни.

План на 2018 рік був більш амбітним і враховував відновлення і будівництво як доріг місцевого значення, так і доріг державного значення. Йдеться, перш за все, про коридор Go highway - проект будівництва дороги Львів - Тернопіль - Херсон - Одеса, який з'єднає західний кордон з портами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram