ГоловнаПолітика

Музиканта "Перкалаби" засудили в Греції до 180 років позбавлення волі

Його з другом визнали винним у перевезенні нелегальних мігрантів.

Суд грецького міста Пірей 20 липня засудив до 180 років в'язниці музиканта івано-франківської групи "Перкалаба" Сергія Шваюка і його друга Петра Литвинчука. Про це повідомило "Слідство.Інфо" з посиланням на перекладача прокуратури міста Пірей Лідію Костів.

Фото: kurs.if.ua

Українців звинуватили в незаконному перевезенні мігрантів. Шваюка заарештували в Греції в березні 2018 року. За словами Костів, чоловіки порушили відразу кілька статей: незаконно перетнули кордони країни Європейського Союзу, створили небезпеку для життя людей через перезавантаження яхти і відсутність рятувальних засобів. Також під час затримання у Шваюка і Литвинчука не було документів на керування яхтою.

Фото: slidstvo.info

Рідні Шваюка і Литвинчука запевняють, що чоловіки не збиралися йти на злочин і в такій ситуації опинилися примусово. Мати Литвинчука розповіла, що вони поїхали до Туреччини на цілком законну роботу. Їм пропонували бути помічниками капітана на прогулянковій яхті.

У Туреччині роботодавці змусили українців перевозити на яхті мігрантів. Для цього невідомі озброєні люди погрожували Литвинчуку і Шваюку фізичною розправою.

На яхті були ще 63 нелегальні мігранти. Під час оголошення вироку за кожного нелегального мігранта можуть додавати 10-15 років. Спочатку українцям загрожувало 630 років за ґратами.

Станом на серпень 2017 року за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів в Греції були заарештовані і засуджені 115 громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram