ГоловнаПолітика

На півдні України завершилися військові навчання "Сі Бриз - 2018"

У маневрах брали участь понад 2000 осіб.

На півдні України завершилися військові навчання "Сі Бриз - 2018"
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

У суботу, 21 липня, завершилися україно-американські військові навчання "Сі Бриз - 2018", які з 9 липня проходили в Одеській, Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Як повідомляє прес-служба Військово-морських сил України, під час навчань корабельні екіпажі пройшли близько 2500 миль, було виконано понад 200 польотів загальною тривалістю 105 годин, було здійснено понад 400 стрибків, зокрема 60 - у воду, водолази провели під водою більш ніж 70 годин.

У навчаннях, які пройшли під темою "Проведення національної морської операції з безпеки в кризовому регіоні", брали участь представники 19 країн, загальна чисельність особового складу - понад 2 тис. осіб. У морській частині навчань брали участь 30 кораблів і катерів, включаючи турецький підводний човен і флагман 6-го флоту ВМС США Mount Whitney; в повітряному - більш ніж 20 літальних апаратів.

Українсько-американські навчання серії "Сі Бриз" проводяться щорічно з 1997 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС ЗСУ на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

У 2016 році один з етапів "Сі Бриз" вперше пройшов на Дунаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram