ГоловнаПолітика

МВС вирішило збільшити кількість поліцейських постів на трасах

"Всі наряди ми посилюємо військовими і автотехнікою Нацгвардії".

МВС вирішило збільшити кількість поліцейських постів на трасах
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ вирішило збільшити кількість поліцейських постів на основних автомобільних дорогах.

Про це йдеться на сайті МВС.

Рішення ухвалено в суботу, 21 липня, у зв'язку з аваріями, що відбулися напередодні на трасах "Київ - Чоп" та "Київ - Одеса", жертвами яких стали 15 осіб.

"Протягом доби сили патрульної поліції і групи реагування повинні взяти під контроль основні автомобільні шляхи державного та міжнародного значення, місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та місця з напруженим рухом. Це стосується, насамперед, трас у напрямку південних регіонів і країн ЄС. Всі наряди ми посилюємо військовими і автотехнікою Нацгвардії", - заявив перший заступник міністра Сергій Яровий.

Керівник патрульної поліції Олександр Фацевич своєю чергою повідомив, що поліція проаналізує аварійність за місцями і часом скоєння ДТП.

"На підставі цієї аналітики буде розроблятися погодинний графік залучення нарядів патрульної поліції і груп реагування до безпеки дорожнього руху на аварійно небезпечних ділянках дороги. Під час патрулювання доріг особливу увагу приділити вантажним автомобілям, припаркованим з порушенням правил дорожнього руху. У разі виявлення - негайна евакуація", - сказав він.

У вівторок, 24 червня, МВС має намір провести повторну нараду з питань безпеки дорожнього руху.

За даними поліції, зараз на патрулюванні перебувають близько 1500 поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram