ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про розширення пільг для учасників АТО і Революції Гідності

"Україна підтримує героїв, які захищають нас від російської агресії".

Порошенко підписав закон про розширення пільг для учасників АТО і Революції Гідності
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, що розширює соціальні пільги для учасників антитерористичної операції на Донбасі, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих.

Про це повідомляється на сайті президента.

Йдеться про закон №2443-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб". У ньому визначені і розширені пільги і гарантії постраждалих учасників Євромайдану; вдосконалено законодавство про статус працівників, які брали участь в АТО, а також унормовано порядок експертизи для дітей з інвалідністю.

Цей закон вносить зміни в низку українських законів у частині: визначення пільг та інших соцгарантій для постраждалих учасників Революції Гідності; в частині медико-соціальної експертизи дітей, яка проводиться лікарсько-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів.

Закон також приводять у відповідність зі ст. 9 закону про статус ветеранів війни норми ст.6, 7 і 10 цього закону в частині визначення статусу працівників підприємств, установ, організацій, які брали безпосередню участь у забезпеченні проведення АТО і т.ін.

"Україна підтримує героїв Революції Гідності і воїнів, які захищають нас від російської агресії", - написав президент у Фейсбуці.

Нагадаємо, в минулому році Порошенко підписав закон про дострокову пенсію для учасників АТО, а також про право на достроковий вихід на пенсію дружинам загиблих військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram