ГоловнаПолітика

Ситник вважає догану недостатнім покаранням для Холодницького

Голова НАБУ наполягає на звільненні антикорупційного прокурора.

Ситник вважає догану недостатнім покаранням для Холодницького
Фото: Макс Требухов

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заслуговує на звільнення, а не просто догани.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

16 липня Ситник направив до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів заперечення на висновок її члена, який рекомендував обмежитися доганою для Холодницького.

"Оскільки у висновку члена КДКП констатується неодноразове вчинення Назаром Холодницьким саме грубих порушень, то є всі передбачені законом підстави для прийняття комісією рішення про неможливість його перебування на посаді прокурора, що тягне за собою припинення його повноважень як прокурора і, як наслідок, припинення повноважень на адміністративній посаді - заступника генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - написав Ситник.

КДКП розглядатиме висновок про наявність дисциплінарного проступку в діях Холодницького 26 липня.

Нагадаємо, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник подали на Холодницького скаргу в дисциплінарну комісію прокурорів. Вони запропонували звільнити антикорупційного прокурора. Ситник вважає, що справа Холодницького може стати "знаковим рішенням" для всієї прокуратури

Перед цим ГПУ і НАБУ близько місяця прослуховували кабінет Холодницького. За словами Ситника, Холодницький тиснув на підлеглих, суд і свідків у низці резонансних справ.

Антикорупційний прокурор усі звинувачення заперечує. Він каже, що на записах нічого крамольного немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram