ГоловнаПолітика

Частина українців взагалі не знає про проведення судової реформи, - Режі Брійя

Її результати стануть помітними не відразу.

Частина українців взагалі не знає про проведення судової реформи, - Режі Брійя
Фото: Сергей Нужненко

Спеціальний представник генерального секретаря Ради Європи Режі Брійя, коментуючи дані соціологічного опитування GfK Україна, заявив, що українці ще не відчули результатів судової реформи, а деяка частина населення взагалі не в курсі, що вона реалізується.

Нагадаємо, тиждень тому компанія GfK Україна опублікувала дані всеукраїнського соціологічного опитування, які свідчать про те, що тільки кожен п'ятий українець проінформований про судову реформу, тоді як 81% не чув про неї взагалі або знає недостатньо. Судова реформа, згідно з даними дослідження, користується підтримкою лише 23% населення, а в сприйнятті 46% громадян ситуація в судовій системі стала ще гіршою, ніж до Революції гідності. Соціологи впевнені, що такий низький рівень підтримки свідчить про те, що судова реформа проводилася кулуарно, без консультацій з громадськістю.

"Це можна було б пояснити тим, що українці ще не встигли відчути результати реформ, а дехто взагалі не в курсі про їх проведення", - цитує Режі Брійя агентство "Українські новини".

При цьому він зазначив, що "результати головних реформ у країні, особливо стосовно конституційного та законодавчого рівня, можуть бути помітними не відразу, а лише через певний проміжок часу".

"Довгостроковим показником є довіра населення до судової системи, що є результатом проведених реформ. Щоб досягти цих цілей, реформа повинна відбуватися шляхом призначення суддів у всі органи правосуддя шляхом мобілізації всіх учасників у боротьбі з корупцією", - заявив спецпредставник генерального секретаря Ради Європи.

Європейський чиновник також наполіг на тому, що поінформованість населення про реформи необхідно підвищувати, залучаючи незалежні засоби масової інформації, неурядові організації та державні органи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram