ГоловнаПолітика

Росія готує санкції проти українських компаній і політиків, - ЗМІ

"Коммерсантъ" дізнався про плани заморозити рахунки "кількох сотень фізосіб і близько 100 юросіб".

Росія готує санкції проти українських компаній і політиків, - ЗМІ
Фото: 24 канал

Російський уряд готує санкції проти України - під обмеження повинні потрапити кілька сотень фізичних і юридичних осіб, у тому числі великі бізнесмени і політики.

Про це повідомляє видання "КоммерсантЪ" із посиланням на свої джерела.

Одним із заходів впливу повинно стати блокування активів. Але, можливо, вплив санкцій на їхніх фігурантів виявиться символічним. Наприклад, за даними видання, обмеження можуть торкнутися виробників добрив, але імпорт цієї продукції в РФ нікчемний, а російські постачання в Україну Київ і так успішно блокує.

До списку санкцій планують включити "кілька сотень фізосіб і близько 100 юросіб". Під фізичними особами мають на увазі бізнесменів, політиків і держслужбовців. За складання списку юридичних осіб відповідають Мінекономіки, Мінпромторг і Мінфін РФ, роботу яких координує перший віце-прем'єр РФ Антон Силуанов.

Відзначається, що станом на 1 серпня ці відомства повинні подати "пропозиції щодо імпортованих з України товарів, стосовно яких можуть застосовуватися заходи обмежувального характеру".

Введення санкцій відбудеться відповідно до указу, який Володимир Путін підписав 4 червня. При цьому Джерело в керівництві одного з відомств стверджує, що це питання було в порядку денному з 2014 року. За його словами, за "контрсанкції" виступали, перш за все, представники силового блоку, але такі обмежувальні заходи вирішили "відкласти про запас".

Нагадаємо, в травні Україна оновила список персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), введених проти РФ згідно з рішенням РНБО 2 травня 2018 року і указом президента від 14 травня 2018 року.

У нього входять 1748 фізичних і 756 юридичних осіб. Рік тому в санкційних списках було 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram