ГоловнаПолітика

Генпрокуратура звільнила прокурора Полтавської області

Кармазіна звільнили у зв'язку з неналежним виконанням посадових обов'язків.

Генпрокуратура звільнила прокурора Полтавської області
Фото: telegraf.іn

Генеральна прокурора звільнила Миколу Кармазіна з посади прокурора Полтавської області. Про це інформують Українські Новини з посиланням на джерело в прокуратурі.

Повідомляється, що Кармазіна звільнили відповідно до рекомендації Ради прокурорів у зв'язку з неналежним виконанням посадових обов'язків.

Наразі обов'язки прокурора виконує перший заступник прокурора Олександр Легеньковський.

У грудні 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко в кулуарах Верховної Ради розповів, що прокурор Полтавської області Микола Кармазін може бути звільнений через втечу підозрюваного у справі бот-мережі Avalanche Геннадія Капканова. Луценко зазначив, що Капканов "утік за рішенням суду".

"Суд ухвалив рішення, базуючись на тих статтях, які йому внесли. Серед них не було статті 115 (замах на вбивство), яка не передбачала іншого запобіжного заходу, крім взяття під арешт. Як би мені не було неприємно, але провина не з боку судді. Провина лежить на прокуророві", - сказав він.

Генпрокурор не виключив, що прокурор Полтавської області, який був призначений лише на початку листопада 2016 року, може втратити свою посаду.

Нагадаємо, 1 грудня силовики заявили про затримання в Україні організатора кіберзлочинної групи Avalanche Геннадія Капканова та двох його пособників. Перед цим, 30 листопада, полтавські ЗМІ розповіли про спецоперацію КОРДу, який зі стріляниною затримав чоловіка в центрі міста. Підозрюваний чинив збройний опір, зокрема, стріляв у силовиків у відповідь.

Йому інкримінували вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

3 грудня стало відомо, що суд не взяв Капканова під варту і той зник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram