ГоловнаПолітика

Прокуратура ініціювала суд за землю "Беркута" у Броварах

У 2005 році міськрада незаконно передала "Беркуту" земділянку "Чебурашки" вартістю понад 12 млн гривень.

Прокуратура ініціювала суд за землю "Беркута" у Броварах
Фото: runews.su

Прокуратура Київської області пред'явила позов про повернення державі земельної ділянки вартістю майже 12 млн гривень, незаконно наданої в користування Міністерству внутрішніх справ для розміщення штабу підрозділу "Беркут".

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Зазначається, що прокуратура Броварів виявила суттєві порушення земельного законодавства. Зокрема, було встановлено, що балансоутримувач дошкільного навчального закладу "Чебурашка" у 1999 році передав МВС навчальний заклад для розміщення штабу підрозділу "Беркут", який пізніше рішенням міністерства було списано з балансу підрозділу і знесено.

Крім того, у 2005 році рішенням міська рада передала в постійне користування "Беркуту" земділянку "Чебурашки" площею понад 0,5 га вартістю майже 12,5 млн гривень.

"Незважаючи на те, що діяльність підрозділу міліції "Беркут" припинено, спірна земельна ділянка продовжує перебувати у постійному користуванні МВС та у державній власності в особі розпорядника Київської ОДА. Ба більше, зараз на цій ділянці здійснюється будівництво багатоквартирного житлового комплексу. Так, передбачених законом підстав для перебування зазначеної земельної ділянки в постійному користуванні правоохоронного органу немає, а ділянка використовується не за її цільовим призначенням", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, працівники "Беркуту" проявили особливу жорстокість під час розгону Євромайдану 30 листопада 2013 року, а також під час подальших подій. В лютому 2014 року на посаді в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про ліквідацію спецпідрозділу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram