ГоловнаПолітика

Круглий стіл: "Коли КСУ скасує електронне декларування для активістів?"

20 липня 2018 року о 12:00 у рамках інформаційного партнерства Реанімаційного пакету реформ і Інституту Горшеніна за підтримки сайту LB.ua відбудеться круглий стіл "Коли Конституційний Суд України скасує електронне декларування для активістів?".

Захід відбудеться в прес-центрі Інституту Горшеніна (Київ, вул. Мала Житомирська, 18б).

20 липня народні депутати, представники коаліції громадських організацій "Реанімаційний пакет реформ" і "Коаліція захисту громадянського суспільства в Україні" передадуть на розгляд Конституційного Суду України текст конституційного подання про неконституційність електронного декларування для громадських активістів, яке з ініціативи громадськості підписали 65 народних депутатів.

Для захисту права громадян України на активну громадянську позицію від дискримінаційних норм, що не відповідає Основному закону, коаліція громадських організацій "Реанімаційний пакет реформ" підготувала відкрите конституційне подання, яке підтримали численні громадські організації, а також Уповноважений України з прав людини, направила до Конституційного Суду України власне подання про неконституційність цих положень.

Чому е-декларування для активістів порушує Конституцію? Які перспективи розгляду подання Конституційним Судом України? Коли КСУ може оголосити рішення? Відповіді на ці та інші питання будуть озвучені під час круглого столу.

Спікери:

  • Юлія Кириченко, керівник проектів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ, член Ради Реанімаційного пакету реформ
  • Альона Шкрум, народний депутат України
  • Тетяна Печончик, голова Центру інформації про права людини

Модератор:

Інна Неродик, комунікаційний менеджер Реанімаційного пакету реформ

Захід транслюватиметься в прямому ефірі на сторінці РПР у Facebook, а також на LB.ua.

Додаткова інформація та акредитація за телефоном: 096 1197337, Інна Неродик

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram