ГоловнаПолітика

Посли ЄС схвалили санкції проти шести учасників будівництва Керченського мосту

За словами президента, таких домовленостей досягнуто на саміті у Брюсселі.

Посли ЄС схвалили санкції проти шести учасників будівництва Керченського мосту
Фото: МОСТ

Посли країн Європейського Союзу схвалили введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до незаконного будівництва моста через Керченську протоку.

Про повідомив президент Петро Порошенко у Фейсбуці.

"У розвиток наших домовленостей на саміті Україна-ЄС посли країн-членів Євросоюзу прийняли рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту", - написав він

Президент підкреслив, що це рішення свідчить про невідворотність покарання для будь-яких фізичних або юридичних осіб, які мали, мають або будуть мати відношення до дій, пов'язаних зі спробою анексії і тимчасової окупації українського Криму.

"Спасибі нашим союзникам за солідарність і підтримку України у протидії російському агресору!", - додав Порошенко.

Нагадаємо, в 2016 році США внесли в санкційний список сім російських компаній, пов'язаних з будівництвом Керченського моста.

У липні 2017 року Росія, порушивши режим санкцій, переправила до Криму газові турбіни німецького концерну Siemens (модель SGT5-2000E). Це призвело до скандалу і введення ЄС нових санкцій проти РФ.

У травні 2018 року прокуратура Нідерландів почала розслідувати участь семи місцевих компаній у будівництві Керченського моста. За даними прокуратури, компанії надали спеціальні пристрої для забивання паль. При цьому вони вважали, що можуть оминути санкції ЄС, працюючи тільки з російського боку кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram