ГоловнаПолітика

Запорізький губернатор приховав у декларації 4 іномарки і участь в елітному кінному клубі, - ЗМІ

Журналісти виявили, що витрати чиновника колосально перевищують його офіційні доходи.

Запорізький губернатор приховав у декларації 4 іномарки і участь в елітному кінному клубі, - ЗМІ
Фото: facebook.com/Константин Брыль

Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль не вказав у декларації Range Rover і чотири Mercedes-Benz. Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

За даними ЗМІ, Бриль не відобразив своїх витрат на закордонні подорожі, елітний кінний клуб і приватну школу дочки, які в кілька разів перевищують його офіційний дохід. Про це стало відомо з постанов, опублікованих у відкритому реєстрі судових рішень. У документах йдеться про те, що в цей час працівники Національного антикорупційного бюро розслідують проти Костянтина Бриля кримінальну справу за підозрою в недостовірному декларуванні.

Слідчі НАБУ встановили, що Бриль має право користуватися п'ятьма автомобілями: Mercedes-Benz G 63 AMG, Mercedes-Benz SLK 200, Mercedes-Benz S 500, Mercedes-Benz Viano і Range Rover, але не вказує їх у своїх деклараціях.

Також на главу ОДА Запорізької області оформлено нотаріальну довіреність на управління та розпорядження всім майном батька. Відповідно до виписок з реєстру прав на нерухоме майно, 71-річний Іван Бриль володіє 0,4 га землі та 540-метровим будинком у Києві і ще двома будинками загальною площею 189 квадратних метрів у Переяславі-Хмельницькому, тому вони також повинні з'явитися в його декларації.

Бриль з дружиною і трьома дочками побували на відпочинку в Туреччині, Італії, Німеччині, Франції, Греції, Ізраїлі та інших країнах, де зупинялися в дорогих готелях. Вартість послуг однієї тільки авіакомпанії у 2016 році склала майже $42 тис., а офіційний річний дохід губернатора склав лише $10 тис. Ще $10 тис. Бриль мав би витратити на навчання молодшої дочки в елітній Новопечерській школі.

Слідчі НАБУ підозрюють, що він з дружиною і трьома дітьми є членами кінного клубу "Butenko Stable", на що за рік сім'я мала б витратити ще 160 тис. грн.

У своїй декларації за 2017 рік Бриль вказав три будинки площею 319, 629 і 282 кв. м, коштовний годинник і 4 карабіни. З власних транспортних засобів він задекларував Volkswagen Caddy і Toyota Camry, а також користування Range Rover матері і Mercedes-Benz S 350 тестя. Готівкою губернатор з родиною зберігає $150 тис. і 3,9 млн грн.

Згідно з біографією, все своє життя Костянтин Бриль присвятив державній службі в органах внутрішніх справ, податкової міліції та Служби безпеки України, а свій статок намагається пояснити трьома роками роботи в НДР на початку 90-х.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram