ГоловнаПолітика

Пробний перепис населення призначили на грудень 2019 року

Перепис пройде в Оболонському районі Києва і Бородянському районі Київської області.

Пробний перепис населення призначили на грудень 2019 року
Фото: narianmar.bezformata.ru

Кабінет Міністрів призначив на грудень 2019 року пробний перепис населення в Оболонському районі Києва і Бородянському районі Київської області.

Відповідне розпорядження було прийнято на засіданні уряду в середу, 18 липня.

Пробний перепис населення повинен бути проведений з використанням інноваційних технологій збору даних про населення. Київська міська, Київська обласна, Оболонська районна в Києві та Бородянська районна державні адміністрації повинні будуть надавати органам державної статистики допомогу в підготовці та проведенні пробного перепису, а Національна поліція - забезпечити безпеку і порядок під час перепису.

У пояснювальній записці до розпорядження зазначено, що пробний перепис населення дозволить забезпечити належний рівень підготовки і проведення Всеукраїнського перепису населення в 2020 році.

Нагадаємо, перший і поки що останній перепис у незалежній Україні було проведено в 2001 році. Тоді чисельність населення країни становила 48,457 млн осіб. До цього українців "переписували" ще в складі СРСР у 1989 році. Тоді в Українській РСР проживали 51,7 млн осіб.

Уряд планував Всеукраїнський перепис населення на 2011 рік. Згодом його було перенесено спочатку на 2012-й, потім на 2013-й, потім на 2014-й, після чого на 2016-й рік. У грудні 2015 року уряд уп'яте переніс проведення Всеукраїнського перепису населення - на 2020 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram