ГоловнаПолітика

Перший заступник голови СБУ Демчина: "Спецпідрозділи "К" залишаються в структурі спецслужби"

"Новим законом спецпідрозділи боротьби з корупцією і оргзлочинністю не ліквідовуються".

Перший заступник голови СБУ Демчина: "Спецпідрозділи "К" залишаються в структурі спецслужби"

Ухвалення нового закону про нацбезпеку не призведе до ліквідації в структурі СБУ спецпідрозділу боротьби з корупцією та оргзлочинністю (Главку «К»). Про це в інтерв'ю "Сегодня" заявив перший заступник голови СБУ Павло Демчина.

"Законодавець прийняв тільки рамковий закон. Він визначає, в якому напрямку буде розвиватися законодавство в сфері нацбезпеки, а не правоохоронної діяльності. Новим законом спецпідрозділи боротьби з корупцією та оргзлочинністю не ліквідовуються. Хоча, напевно, цього багато хто  хотів би, і так трактують його положення деякі коментатори і політологи. Але це не відповідає дійсності", - заявив перший заступник голови СБУ.

За словами Демчини, у своїй роботі Служба безпеки керується не тільки законом про СБУ.

"Для Главку «К» є й інший закон, який регламентує нашу діяльність і правовий статус - про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю. Так що не треба квапити події: спецпідрозділи «К» у структурі спецслужби залишаються. Моя особиста думка - це правильно. Багато хто закликає позбавити Главк «К» функції протидії економічним злочинам. Окремо для них уточню - до його повноважень цей напрямок роботи не входить взагалі", - наголосив він.

Павло Демчина працює в СБУ з 1994 року, з 2009 - в центральному апараті Служби безпеки. З 2016 року - перший заступник голови СБУ - начальник Главку «К» (боротьба з корупцією і оргзлочинністю).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram