ГоловнаПолітика

Польща видала Україні колишнього бухгалтера "Укрспирту"

Йому закидають розтрату 261 млн гривень і ухилення від сплати 50 млн гривень податків.

Польща видала Україні колишнього бухгалтера "Укрспирту"
Сергей Безродный
Фото: Миротворец

Польща 16 липня видала Україні колишнього головного бухгалтера "Укрспирту" Сергія Безродного, який був у розшуку з кінця 2014 року. Разом із колишнім гендиректором підприємства Михайлом Лабутіним його підозрюють в ухиленні від сплати податків і розтраті державних коштів.

Про екстрадицію Безродного повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

За версією слідства, Безродний причетний до розтрати коштів "Укрспирту" на суму 260,8 млн гривень і ухилення від сплати податків на суму майже 50 млн гривень.

17 липня Шевченківський районний суд Києва обрав бухгалтеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але він може вийти на свободу під заставу 27,6 млн гривень.

Нагадаємо, колишнього начальника "Укрспирту" Лабутіна також затримано на території іноземної держави, а саме в Румунії. Україна намагається домогтися його екстрадиції.

У грудні 2014 року Лабутіну було оголошено підозру у справі про розтрату й ухилення від ПДВ на 172,5 млн і 28,2 млн гривень відповідно. Через декілька днів озброєні люди з батальйону "Айдар" вивезли Лабутіна з лікарні. У батальйоні заявили, що захищають його від "свавілля Генпрокуратури".

Лабутіна звільнили з посади гендиректора "Укрспирту" й оголосили в розшук. Наступником Лабутіна на чолі "Укрспирту" став Віктор Панков, якого застрелили в травні 2017 року в Києві.

На початку 2018 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Лабутін створив злочинне угруповання, яке готувало терористичні атаки на державні установи, в тому числі й усунення низки державних функціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram