ГоловнаПолітика

Україна видала Туреччині ще одного соратника Ґюлена

Його звинувачують у "маніпулюванні громадською думкою" за допомогою соцмереж.

Україна видала Туреччині ще одного соратника Ґюлена
Фото: aa.com.tr

Співробітники Національної розвідувальної організації Туреччини (MİT) в неділю, 15 липня, доставили з України ще одного прихильника проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який перебуває в опозиції до турецького президента Реджепа Ердогана і якого звинувачують у спробі перевороту в 2016 році.

Як повідомляє турецьке агентство "Анадолу", доставлений з України Юсуф Інан створив велику кількість інтернет-сайтів, а також сторінок у соціальних мережах, за допомогою яких "намагався маніпулювати громадською думкою в Туреччині".

Турецька влада стверджує, що Інан поширював дезінформацію про турецьких політиків, намагаючись зганьбити їх в очах громадськості.

Нагадаємо, 12 липня з України до Туреччини доставили ще одного ґюленіста на ім'я Саліх Зекі Ігіт. Його звинувачують у "зборі данини" від імені Ґюлена в турецькій провінції Мерсін.

Група військовослужбовців Збройних сил Туреччини в ніч з 15 на 16 липня 2016 року зробила невдалу спробу збройного захоплення влади в країні. У результаті сутичок загинули 250 осіб.

У зв'язку зі спробою перевороту розпочали переслідування щодо 100 тисяч осіб. На середину липня до різних термінів ув'язнення засуджено 2381 особу, у тому числі 1624 путчисти отримали довічні терміни, інших засуджено до тюремного ув'язнення на термін від 1,2 до 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram