ГоловнаПолітика

Працівників апарату ВСУ знову не пустили в суд

Складають акти.

Працівників апарату ВСУ знову не пустили в суд
Фото: Галина Канигіна

Близько 40 працівників апарату Верховного Суду України не пустили в будівлю суду. Про це LB.ua повідомило кілька працівників.

Вони складають акти про недопуск їх на робочі місця. Дехто планує взяти відпустку. Решта приходитиме під будівлю суду і складатиме відповідні акти про недопуск щодня.

Нагадаємо, 11 липня працівників апарату Верховного Суду України, які не згодні підписувати накази про звільнення у зв'язку з ліквідацією, не пустили на робочі місця.

За словами заступника керівника апарату Валентина Сердюка, працівники апарату були попереджені про звільнення ще в грудні минулого року.

В.о. голови ВСУ Василь Гуменюк звернувся з цього приводу до Президента, голови Верховної Ради, керівника Вищої ради правосуддя та голови Конституційного Суду.

Новий Верховний Суд запрацював 15 грудня 2017 року. Попередній склад Верховного Суду вважає ліквідацію суду неконституційною.

21 червня 2018 року на сайті Мін'юсту оприлюднили повідомлення про рішення припинити діяльність Верховного Суду України як юридичної особи в результаті ліквідації. У зв'язку з цим судді ВСУ звернулися в Генпрокуратуру.

Тим часом Вища кваліфкомісія суддів рекомендувала перевести 12 суддів зі складу "старого" Верховного Суду у апеляційні суди Києва і Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram