ГоловнаПолітика

Оболонський суд почав допит колишнього начальника охорони Януковича

Костянтин Кобзар "постійно отримував інформацію про загрозу життю президента".

Оболонський суд почав допит колишнього начальника охорони Януковича
Янукович и Кобзарь
Фото: yanukovychleaks.org

Оболонський районний суд Києва розпочав допит колишнього начальника служби безпеки екс-президента Віктора Януковича Костянтина Кобзаря як свідка у справі про державну зраду. Допит проходить за допомогою відеозв'язку з анексованого Росією Криму.

Кобзар заявив, що перебував з Януковичем у службових відносинах. Він зазначив, що під час Євромайдану постійно отримував інформацію про погрози життю Януковичу.

"Загроза життю Президента Януковича постійно наростала... Надходила оперативна інформація про мінування траси по маршруту проїзду, були спроби блокування виїзду з резиденції і в'їзду в Адміністрацію Президента, блокувалися дороги", - розповів Кобзар.

Читайте: Герман у суді над Януковичем заявила, що він не винен

Він також сказав, що 19 лютого 2014 року Янукович з подивом сприйняв інформацію про стрілянину в центрі Києва і побоювався прибуття до Адміністрації Президента великої кількості мітингувальників.

Нагадаємо, суд намагався перейти до дебатів у справі ще 3 травня, проте повернувся до допитів свідків за клопотанням захисту. Очікується, що розгляд справи завершиться на початку серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram