ГоловнаПолітика

Савченко оголосила безстрокове голодування

Депутат також відмовилася від медичної допомоги СІЗО.

Савченко оголосила безстрокове голодування
Фото: Lb.ua

Народний депутат Надія Савченко, якій напередодні продовжили арешт на два місяці, заявила про безстрокове голодування. Фотокопія відповідного листа опублікована на офіційній сторінці депутата в Фейсбуці.

"Оголошую безстрокове голодування [у відповідь, - ред.], на беззаконні злочинні дії судді, прокурора, слідчого, які засудили мене без адвокатів, навіть не давши можливості висловитися на свій захист", - написала Савченко в заяві на ім'я слідчого у своїй справі.

Також депутат "відмовляється від лікарського спостереження у ВЗДС СБУ і загалом в пенітенціарній системі».

Нагадаємо, напередодні Шевченківський районний суд Києва продовжив для Надії Савченко термін утримання під вартою без можливості внесення застави на два місяці - до 10 вересня включно. Ухвалення рішення затягувалося протягом чотирьох днів, коли адвокати Савченко не з'являлися на засідання, просили їх перенести, заявляли клопотання про відвід судді, прокурора і т.ін.

Нагадаємо, в кінці березня Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала дозвіл на її затримання і арешт. Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. Ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч .3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram