ГоловнаПолітика

Денісова отримала листа про здоров'я Сенцова

"Стан здоров'я підсудного оцінюється як задовільний".

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова увечері 13 липня оприлюднила лист про стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова.

Український омбудсмен отримала цей документ від голови Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова.

У листі стверджується, що "стан здоров'я підсудного оцінюється як задовільний".

Федотов також повідомив, що в'язень перебуває під "постійним динамічним наглядом медичних працівників установи, де відбуває покарання".

"Щодня його оглядають медики, проводять клініко-лабораторні дослідження. Йому призначено і проводиться підтримувальна терапія, спрямована на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення виникнення ускладнень", - йдеться в листі.

За даними Федотова, факти відмови Олега Сенцова від медичної допомоги і підтримувальної терапії не зареєстровані.

Нагадаємо, 13 липня вперше за два роки в мережі з'явилося відео з Сенцовим в колонії. Ролик був записаний, коли йому дзвонила екс-кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак і її мати - член Ради федерації Людмила Нарусова. На ньому видно, як Сенцов виглядав приблизно місяць тому, на 18-й день голодування. Це відео силовики віддали російським ЗМІ, а ті опублікували ролик в інтернеті.

Нагадаємо, 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

В кінці травня Собчак повідомила, що говорила з Сенцовим по відеозв'язку.

У червні український омбудсмен Людмила Денісова відвідала колонію в Лабитнангі, де міститься Сенцов, проте потрапити до політв'язня їй не вдалося. Їй також не дали можливості приватної розмови з ним за допомогою відеозв'язку.

5 липня вперше з 2014 року з Сенцовим зустрілася його двоюрідна сестра Наталія Каплан. Вона повідомила, що Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг.

Сьогодні, 13 липня, до дня народження Сенцова, його мати звернулася до Путіна з проханням про помилування сина. Олег голодує в російській в'язниці вже 60-й день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram