ГоловнаПолітика

Сестра Сенцова закликала бойкотувати канал "112 Україна" через ефір з Мураєвим

"Брати участь в інформаційній війні на боці ворога я не хочу".

Сестра Сенцова закликала бойкотувати канал "112 Україна" через ефір з Мураєвим
Фото: Макс Требухов

Двоюрідна сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан закликала бойкотувати канал "112 Україна", а також три інші українські ЗМІ за їх участь "в інформаційній війни на боці ворога".

У коментарі Громадському Каплан пояснила, що телеканал "112 Україна" зателефонував їй і вивів в прямий ефір з позафракційним депутатом Євгеном Мураєвим, який раніше заявив, що "частина населення сприймає Сенцова як терориста".

"Мене вивели в прямий ефір з Мураєвим ... Він почав мені розповідати, що треба вести себе тихо, і тоді Олег вийде швидше. Це перший абсурд, а по-друге це частина інформаційної війни ... Насправді питання до цього ЗМІ були вже давно, і я вирішила, що більше я не готова з ними спілкуватися", - сказала Каплан.

Також сестра Сенцова закликала бойкотувати телеканал "Інтер".

"До "Інтеру" були питання. Вони просять відповісти, як там Олег Сенцов, але при цьому показують спокійно футбольні матчі (ЧС-2018, який проходить в Росії - ред.). І відмовилися під час футбольних матчів хоча б запустити ролики з Сенцовим, що могло б хоч якось пом'якшити ситуацію", - додала Каплан.

"Брати участь в інформаційній війні на боці ворога я не хочу. І я закликаю інших просто ігнорувати ці ЗМІ ... Я просто закликаю бойкотувати "112 Україна", NewsOne, "Інтер" і видання "Країна.ua", - зазначила сестра Сенцова.

Вона пояснила, що раніше "Країна.ua" оприлюднила коментар хворої людини як факт".

Нагадаємо, 7 червня в ефірі українського телебачення депутат Мураєв, який є власником телеканалу NewsOne, застосував щодо засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова слово "терорист", сказавши, що режисера "можна по-різному сприймати" і що "людина готувала підпали і вибухи".

Ця заява викликала резонанс в українському суспільстві і серед депутатів. ГПУ завела справу на Мураєва за статтею "державна зрада". Кримінальне провадження розслідуватиме СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram