ГоловнаПолітика

Трамп заявив, що анексія Криму стала можливою через "неправильну політику" Обами

"Нормальний президент не допустив би захоплення Криму".

Трамп заявив, що анексія Криму стала можливою через "неправильну політику" Обами
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп вважає анексію Росією Криму результатом неправильної політики колишнього президента США Барака Обами. Про це він сказав під час спільної з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей прес-конференції, передають "Українські новини".

"Президент Обама зазнав невдачі з Кримом. Я не думаю, що Путін зробив би це, якби я був тоді президентом. Він захопив Крим під час Адміністрації Обами... Але це була катастрофа, яку допустив Обама, і якби там був нормальний президент, він не допустив би захоплення Криму", - заявив Трамп.

Американський президент не відповів на питання, що слід зробити для повернення Криму Україні.

"Якби я знав, я вам про це не сказав би, тому що це дало б їм (Росії) перевагу", - зазначив Трамп.

Він знову підкреслив, що Крим - це невдача, яка йому дісталася від попереднього президента США.

"Подивимося, як усе буде... Крим - це погані карти, які мені дісталися від попередників... Я отримав це у спадок, я мало що тут можу сказати, ми будемо розглядати це питання", - сказав Трамп.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом 12 липня заявив про свою впевненість у тому, що США ніколи не визнають Крим російським.

Раніше видання BuzzFeed з посиланням на два дипломатичні джерела розповсюдило інформацію про те, що президент США Дональд Трамп нібито заявив лідерам G7, що Крим є російським, тому що всі, хто там живе, розмовляють російською мовою. Цю інформацію неодноразово спростували українські та американські дипломати, пояснивши, що слова Трампа були вирвані з контексту.

Зустріч Трампа і президента Росії Володимира Путіна призначено на 16 липня, вона відбудеться в Гельсінкі. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що питання анексії Криму немає в порядку денному цієї зустрічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram