ГоловнаПолітика

У Кремлі пообіцяли розглянути прохання матері Сенцова про його помилування

Пєсков заявив, що про клопотання дізналися зі ЗМІ і "не можуть ставитися до нього як до офіційного звернення".

У Кремлі пообіцяли розглянути прохання матері Сенцова про його помилування
Дмитрий Песков
Фото: EPA/UPG

Кремль розгляне звернення матері режисера Олега Сенцова про його помилування, коли воно надійде в адміністрацію президента Росії.

Про це заявив журналістам прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Звичайно, це (звернення матері Сенцова, - ред.) буде розглянуто, але термінів я не можу назвати", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи можна помилувати людину за клопотанням його родичів, у тому числі матері, Пєсков відповів: "Це питання лежить у юридичній площині, не можу вам на нього відповісти, не входить у мою компетенцію".

При цьому він заявив, що "такі випадки (помилування за клопотанням матері) в законі не прописані, там конкретно вказано, що має статися, щоб була ініційована процедура помилування".

Пєсков також заявив, що про клопотання Людмили Сенцової в Кремлі дізналися зі ЗМІ і "не можуть ставитися до цього як до офіційного звернення".

Нагадаємо, Сенцов, незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Раніше Пєсков натякав, що режисер "повинен сам подбати про своє помилування". Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що не писатиме президенту РФ прохання про помилування Сенцова.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко пізніше заявила, що Сенцов не проситиме Путіна про помилування для обміну. При цьому вона нагадала, що для помилування Надії Савченко до Путіна формально звернулися родичі загиблих російських журналістів, і він помилував її без звернення самої Савченко.

У червні генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання Путіна із закликом помилувати Сенцова. У відповідь на це в Кремлі заявили, що лист генсека Ради Європи "з погляду російського законодавства не є підставою для будь-яких юридичних дій".

Сьогодні, 13 липня, Сенцову виповнилося 42 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram