ГоловнаПолітика

Порошенко про підсумки саміту НАТО: двері до Альянсу для України відчинені

"Enhance Opportunity не має ніякого відношення до перспектив членства. Це питання військової координації".

Порошенко про підсумки саміту НАТО: двері до Альянсу для України відчинені
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко заявив, що двері в НАТО для України відчинені.

Про це він сказав журналістам у Брюсселі, коментуючи результати саміту Альянсу.

Президент сказав, що не потрібно робити трагедії через відмову НАТО пропонувати Україні програму розширених можливостей (Enhance Opportunity Program).

"Enhance Opportunity не має ніякого відношення до перспектив членства, просто ніякого. Це питання військової координації. Я хотів би твердо підкреслити, що підсумки цього саміту підтверджують: двері в НАТО для України відчинені. Не потрібно постійно стукати: давайте той формат або цей. Нам потрібно змінювати країну, робити реформи, здійснювати взаємосумісність, переведення під стандарти НАТО сектору нацбезпеки. Я вважаю, ми просунулися [в цьому] доволі ефективно і далеко", - сказав Порошенко.

Він упевнений, що рано чи пізно Україна стане членом НАТО.

"Я не буду називати жодних дат, але хочу наголосити: нікому, в тому числі Російській Федерації, не вдасться заблокувати вступ України в НАТО. Це суверенне право українського народу", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше учасники саміту НАТО в Брюсселі ухвалили декларацію, в якій офіційно підтверджується прагнення України до членства в Альянсі. Також члени НАТО закликали Росію вивести війська з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram