ГоловнаПолітика

Порошенко не очікує "оптимістичних сюрпризів" від зустрічі Трампа з Путіним

Президент сподівається, що Трамп зможе переконати Путіна в необхідності введення миротворців ООН на Донбас.

Порошенко не очікує "оптимістичних сюрпризів" від зустрічі Трампа з Путіним
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що зустріч президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна 16 липня в Гельсінкі не принесе ніяких новин - ні хороших, ні поганих.

Про це він заявив на спеціальній сесії "Розмова з партнерами НАТО" під час саміту в Брюсселі.

"Я не хотів би прогнозувати, що може статися в понеділок. У принципі, я дуже оптимістична людина, але я сумніваюся, що можна очікувати оптимістичних сюрпризів з Гельсінкі, і це погані новини. З іншого боку, я не думаю, що там будуть якісь песимістичні сюрпризи, - і це хороші новини. Буде зустріч і початок певного обговорення", - сказав він.

При цьому Порошенко впевнений, що американський і російський президенти обговорюватимуть Україну.

"Невизнання окупації і анексії Криму, думаю, буде однією з позицій", - сказав він.

Порошенко сподівається, що на зустрічі Трамп зможе переконати Путіна в тому, що немає ніяких аргументів проти миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі.

Нагадаємо, в четвер на полях саміту НАТО Порошенко провів зустріч з Трампом. Президент України зазначив, що позиція США про невизнання протиправної анексії Криму є абсолютно чіткою.

Раніше агентство Reuters назвало шість основних тем зустрічі Трампа і Путіна. Це - гонка озброєнь, санкції, війна в Сирії, дипломатичний конфлікт з РФ, зміцнення оборонних сил у Східній Європі, а також агресія проти України. Зазначалося, що питання анексії Криму не стоїть на порядку денному зустрічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram