ГоловнаПолітика

Видано нову книгу про другого президента України

У виданні до ювілею Леоніда Кучми розповідається про ключові моменти його президентства, про роботу над підвищенням ефективності влади та модернізацію політичної системи.

Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень презентував до 80-річчя другого президента Леоніда Кучми книгу "Я завжди з Україною. Л. Кучма", присвячену його становленню як державного діяча, а також основним віхам України в боротьбі за суверенітет.

Автор книги - директор Інституту стратегічних оцінок, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук Павло Гайдуцький, який у період президентства Кучми займав посади радника Президента, замглави АПУ, міністра сільського господарства.

"Міжнародні відносини та початок державних інститутів, політичні протистояння, зміни і потрясіння, економічні реформи та їх результати - Леонід Кучма своїм власним досвідом політичної та державної діяльності давав відповіді на численні виклики, які ставали перед тими, хто відповідав і продовжує нести відповідальність за українську державу . Зараз таємниці та рецепти успіху великої політики доступні широкому колу читачів", - заявляють у центрі Балтійсько-Чорноморських досліджень.

"Що робити, коли в країні божевільна інфляція? Як президентові домовлятися з парламентом? Чим відповісти, коли намагаються забрати Крим? Яким чином вибудовувати взаємини з найбільшими державами світу? Як діяти, коли в країні Революція, а на вулиці вийшли сотні тисяч людей? У виданні розкрита внутрішньополітична боротьба за владу, підвищення її ефективності та модернізація політичної системи", - додали там.

Нагадаємо, Леонід Кучма займав посаду президента два терміни - з 1994-го по 2004 рік. У 2004 році він пішов з великої політики. 9 серпня йому виповниться 80 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram