ГоловнаПолітика

Рада розгляне призначення нової ЦВК на вечірньому засіданні

Фракції БПП і НФ проведуть засідання, щоб ще раз обговорити кандидатури.

Рада розгляне призначення нової ЦВК на вечірньому засіданні
Фото: 112

Рада розгляне питання призначення нової ЦВК на вечірньому засіданні. Про це в кулуарах ВРУ повідомила представниця президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент LB.ua.

"Була досягнута домовленість, що ми входимо в процес розгляду питання про ЦВК о 16:00", - заявила Луценко.

Політик вважає, що "партнери по коаліції" затягують процес формування нової комісії.

"Ми проведемо ще засідання фракції, де будемо остаточно домовлятися, що стосовно того-то чи іншого кандидата ми не будемо голосувати... Ми готові йти на консультації, ми налаштовані на діалог. Ми сподіваємося, що в наших партнерів по коаліції також буде такий настрій", - додала вона.

Леценко нагадала, що фракція "Народний фронт" наполягає на новому поданні президентом кандидатів на 13 вакансій у новій комісії, щоб не було суперечностей у зв'язку поданням 14 кандидатів на 13 місць.

"Але так не буде. Не можна знову запускати процес по-новому, адже це займе багато часу", - вважає вона.

Тим часом у «Народному фронті» LB.ua повідомили, що фракція також проведе засідання.

Нагадаємо, раніше сьогодні фракція Блоку Петра Порошенка заявила про готовність відкликати одну зі своїх кандидатур у Центральну виборчу комісію заради компромісу, якщо так само вчинить "Народний фронт".

5 липня під час рейтингового голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК підтримали тільки 189 нардепів. Відмова Ради голосувати за зміну членів ЦВК пов'язана з побоюваннями, що більшість нового складу буде підконтрольною президентові Петру Порошенку. Кандидатури на посади нових членів Центрвиборчкому були подані президентом 5 лютого, однак до квітня кандидати проходили спецперевірку. У нинішньому складі ЦВК залишилися тільки два члени із 15, чий термін повноважень не минув.

Порошенко вніс на 13 вакантних місць 14 кандидатів. При цьому фракція Опозиційного блоку не представлена жодним кандидатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram