ГоловнаПолітика

САП закрила справу проти Олександра Авакова

Досудове розслідування не виявило доказів провини.

САП закрила справу проти Олександра Авакова
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження проти сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря через відсутність доказів їхньої провини.

Постанова про закриття справи винесена 10 липня, повідомляє прес-служба САП.

Справу закрито через те, що не встановлено доказів провини сина міністра і Чеботаря. Усю провину і відповідальність узяв на себе підозрюваний у справі підприємець Литвин.

Нагадаємо, у квітні Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Олександра Авакова і Чеботаря, підозрюваних у розкраданні коштів під час закупівлі Міністерством внутрішніх справ рюкзаків для Нацгвардії.

Наприкінці жовтня детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів при закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. 1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив усіх трьох під особисті зобов'язання. У лютому 2016 року було опубліковане відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чеботаря, постачання партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датовано груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram