ГоловнаПолітика

Рада ратифікувала угоду з Нідерландами про співпрацю у справі MH17

Документ передбачає судове переслідування всіх причетних до катастрофи.

Рада ратифікувала угоду з Нідерландами про співпрацю у справі MH17
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада ратифікувала угоду з Нідерландами про міжнародне правове співробітництво у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines у Донецькій області 17 липня 2014 року.

За прийняття в цілому законопроекту №0194 проголосував 241 депутат.

Угода була підписана 7 липня 2017 року. Документ передбачає, що судове переслідування підозрюваних у катастрофі літака рейсу MH17 відбудеться від імені всіх 298 жертв авіакатастрофи.

Угода також передбачає можливість прослуховування Нідерландами показань підозрюваних у причетності до катастрофи за допомогою відеозв'язку.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Україна підписала міжурядовий меморандум з Австралією, Бельгією, Малайзією і Нідерландами про політичну підтримку кримінального переслідування осіб, винних у збитті літака Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу МН17 у липні 2014 року в Донецькій області.

Катастрофа сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. У результаті трагедії загинули всі 298 осіб на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії прийшла до висновку, що літак був знищений боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram