ГоловнаПолітика

Порошенко і Трамп обговорять прийдешню зустріч із Путіним

Сьогодні український президент проведе 15 двосторонніх зустрічей.

Порошенко і Трамп обговорять прийдешню зустріч із Путіним
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко і президент США Дональд Трамп планують обговорити сьогодні в Брюсселі зустріч американського лідера з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це президент України сказав перед початком другого дня саміту НАТО в Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сподіваюся, у нас буде можливість це обговорити сьогодні з президентом Трампом. Я дуже високо ціную абсолютно сильну підтримку з боку НАТО, від Сполучених Штатів, спрямовану на припинення війни, деокупацію території України, відновлення українського суверенітету над окупованими територіями", - підкреслив голова держави.

Порошенко також зазначив, що позиція США є абсолютно чіткою про невизнання протиправної анексії Криму.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Королівстві Бельгія, де візьме участь у заходах саміту НАТО на запрошення генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. На саміті НАТО в четвер президенти України і Грузії зустрінуться з членами Північноатлантичної ради на рівні голів держав і урядів союзників.

Програмою візиту також передбачено низку двосторонніх зустрічей президента України з лідерами іноземних держав, які візьмуть участь у саміті Альянсу.

Зустріч президентів Трампа і Путіна заплановано на 16 липня в Гельсінкі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram