ГоловнаПолітика

БПП готовий відкликати одну зі своїх кандидатур у ЦВК

"Ми звертаємося до наших колег по коаліції також відкликати одну зі своїх кандидатур".

БПП готовий відкликати одну зі своїх кандидатур у ЦВК
Глава фракции БПП Артур Герасимов
Фото: solydarnist.org

Блок Петра Порошенка готовий відкликати одну зі своїх кандидатур у Центральну виборчу комісію заради компромісу і вважає, що так само має вчинити "Народний фронт".

"Ми чули застереження щодо кількості кандидатів на посади членів ЦВК у поданні. Фракція БПП готова відкликати одну зі своїх кандидатур для того, щоб вирішити це питання", - заявив журналістам у четвер голова фракції БПП Артур Герасимов.

"Також ми чули застереження від наших колег з НФ про те, що треба виконувати резолюцію ПАРЄ щодо представленості однієї з фракцій [Опозиційний блок], яка поки що не має свого представника. І ми звертаємося до наших колег по коаліції також відкликати одну зі своїх кандидатур для того, щоб вирішити і це питання", - сказав Герасимов.

Нагадаємо, 5 липня під час рейтингового голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК підтримали тільки 189 нардепів. Відмова Ради голосувати за зміну членів ЦВК пов'язана з побоюваннями, що більшість нового складу буде підконтрольною президентові Петру Порошенку.

Кандидатури на посади нових членів Центрвиборчкому були подані президентом 5 лютого, однак до квітня кандидати проходили спецперевірку. У нинішньому складі ЦВК залишилися тільки два члени з 15, термін повноважень яких не минув.

Порошенко вніс на 13 вакантних місць 14 кандидатів. При цьому фракція Опозиційного блоку не представлена жодним кандидатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram