ГоловнаПолітика

ГПУ реорганізувала департаменти Горбатюка і Кононенка-Грановського в управління

Луценко змінив структуру Генпрокуратури.

ГПУ реорганізувала департаменти Горбатюка і Кононенка-Грановського в управління
Фото: Сергей Нужненко

Генеральний прокурор Юрій Луценко 11 липня підписав наказ про організаційні зміни в структурі і штатному розкладі Генпрокуратури.

Цим наказом, повідомляють на сайті ГПУ, ліквідуються чотири підрозділи: Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки (також відомий як департамент Кононенка-Грановського); Департамент спеціальних розслідувань, очолюваний Сергієм Горбатюком; Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями; і Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчого управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Одночасно в структурі Генпрокуратури створено Управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ з тією самою штатною чисельністю, що й однойменне управління в складі колишнього Департаменту спеціальних розслідувань.

Відділ процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих Управління спеціальних розслідувань включено як окремий підрозділ у Департамент процесуального керівництва в кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань.

Окрім того, створюються два нові управління в складі Головного слідчого управління: Управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки і Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Нагадаємо, раніше в ГПУ пообіцяли, що жоден слідчий чи процесуальний керівник у "справах Майдану" в результаті цієї реорганізації не буде звільнений. Зміни в структурі ГПУ пояснили необхідністю відокремити процесуальних керівників від слідчих згідно з вимогами законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram