ГоловнаПолітика

Україна потрібна НАТО, як і Альянс потрібен Україні, - Яценюк

Членство України в НАТО - це двосторонній шлях.

Україна потрібна НАТО, як і Альянс потрібен Україні, - Яценюк
Фото: nfront.org.ua

Питання членства України в НАТО лежить в площині політичних рішень і впевненості в правильності дій.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт", прем'єр-міністр України 2014-2016 років, засновник фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк 10 липня під час дискусії Київського безпекового форуму "Що варто очікувати від Саміту НАТО 2018 року?"

"Перший необхідний крок - отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Далі - план дій щодо членства в НАТО, а потім Альянс повинен прийняти рішення зробити Україну членом НАТО, зробити сильнішими НАТО і світ. І цей час прийде. Давайте рухатися", - цитує політика прес-служба партії.

Яценюк зазначив, що неодноразово відвідував спільні навчання військових країн-членів НАТО з українськими Збройними Силами: "Можу тільки процитувати наших партнерів з Альянсу щодо їх вражень про наших військовослужбовців. Вони не очікували такого високого рівня професіоналізму".

Він також підкреслив, що Росія становить загрозу для НАТО: "Яка з країн ще воює з Росією, крім України? Які ще військовослужбовці мають такий досвід проти самої збройної армії на континенті? Боротьби з гібридною війною, з новими російськими технологіями, з новою російською зброєю?"

Лідер "Народного фронту" підкреслив, що членство України в НАТО - це двосторонній шлях.

"Це в інтересах України, але це так само в інтересах Альянсу. І сотні мільярдів, які ми витрачаємо на нашу національну безпеку й оборону, - це в тому числі внесок в безпеку і оборону Альянсу. Тому не підлягає навіть сумніву те, що Україна потрібна НАТО, як і НАТО потрібне Україні", - заявив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram