ГоловнаПолітика

У Сенаті США представили резолюцію про засудження окупації Криму Росією

У документі засуджуються факти порушення прав людини в Криму.

У Сенаті США представили резолюцію про засудження окупації Криму Росією
Фото: EPA/UPG

У Сенаті Сполучених Штатів Америки представлено проект резолюції, яка засуджує незаконні спроби Російської Федерації окупувати Крим.

Про це повідомляє посольство України в США.

Відзначається, що резолюцію на розгляд Сенату внесла двопартійна група сенаторів, яку очолили співголова Комітету з закордонних відносин Сенату США Роберт Менендез і співголова Сенатського українського кокуса Роберт Портман.

Документом засуджуються незаконні спробу РФ окупувати український Крим.

"У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що Крим є частиною суверенної території України. Підкреслюється, що політика США повинна полягати у протидії спробам змінити демографічну карту або політичну природу Криму", - повідомили в посольстві.

Крім того, в резолюції засуджуються факти порушення прав людини в Криму. Документ підкреслює правову відповідальність Росії за ці злочини протягом незаконної анексії півострова.

Також сенатори закликають уряд Сполучених Штатів продовжувати застосовувати політику санкцій щодо Росії. Також політики вітають подальші зусилля американської сторони щодо заохочення ЄС до введення додаткових санкцій, пов'язаних з Кримом.

До того ж, резолюція закликає американський уряд проголосити, що зовнішня політика США полягає в тому, щоб ніколи не визнавати незаконною анексію Криму Російською Федерацією.

Раніше сьогодні посол США в Україні Марі Йованович заявила, що США не змінять політику невизнання анексії Криму Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram