ГоловнаПолітика

Холодницький порадив директору НАБУ "сходити до психіатра"

Голова САП відповів Ситнику на звинувачення в помсті.

Холодницький порадив директору НАБУ "сходити до психіатра"
Фото: Макс Левин

Спеціальний антикорупційний прокурор Назар Холодницький не збирається мстити директору Національного антикорупційного бюро Артемові Ситнику, але радить йому "сходити до психіатра".

Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

Холодницький зазначив, що не розуміє, в чому може бути його помста.

"Яким чином я мщу? У мене робота триває. Детективи працюють, приносять документи, погоджують документи, узгоджують тимчасові доступи, обшуки, якщо в цьому є потреба... Мстить? Ну, в людини просто параноя - йому всі мстять, за ним усі стежать, його всі прослуховують. Людині треба до психіатра сходити", - сказав голова САП.

Холодницький також запевнив, що готовий продовжувати роботу в тих умовах, які склалися на сьогодні.

"І незалежно від того, що буде говорити пан Ситник або його там спонсори, олігархи та інші його особи, які йому співчувають, процес цей буде йти... Я не прийшов сюди, щоб просто так піти, тому що так комусь захотілося. Процес триває. Все, що відбувається, робить нас сильнішими. Я налаштований на бій. Ми будемо показувати результат", - додав він.

Зокрема, Холодницький зазначив, що хоче довести до кінця справи "Роттердам+", ПриватБанку, Запорізького титано-магнієвого комбінату й інші.

"Мені цікавіше розслідувати, викрити багатомільярдну корупційну схему, ніж п'ять-сім-десять районних судів на хабарах за винесення рішень", - сказав Холодницький.

При цьому він зазначив, що не раз замислювався про відставку.

"Чи замислювався. І не раз. Ще до акваріума, до подій з акваріумом... Ще у вересні 2017 року. Є моральна втома, бажання щось змінити, в тому числі у своєму житті, але не щоб піти обпльованим, тому що так комусь захотілося. Як прийшов на цю посаду з квартирою у Вишневому, так і повернуся в цю квартиру з посади. Нового майна не отримав. Усе моє майно - це моя зарплата. Хіба автомобіль купив новіший", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, Холодницький очолює САП з моменту її створення 2015 року. Наприкінці березня генпрокурор Юрій Луценко попросив КДКП розглянути питання про зняття Холодницького з посади. У квітні КДКП відкрила дисциплінарне провадження щодо Холодницького. Сам голова САП у коментарі LB.ua сказав, що не збирається добровільно йти у відставку і буде захищатися перед комісією прокурорів.

Раніше директор НАБУ Ситник заявив, що зібрані в результаті прослуховування Холодницького докази свідчать про "зливання" інформації про підготовку обшуків тим людям, у яких ці обшуки мали проводитися; про тиск на підлеглих прокурорів; про тиск на суд для прийняття незаконних рішень; про підбурювання свідка до дачі неправдивих показань.

Ситник також вважає, що справа Холодницького може стати "знаковим рішенням" для всієї прокуратури, і сподівається, що голову САП звільнять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram