ГоловнаПолітика

ГПУ завершила досудове розслідування у справі Добкіна

Народного депутата підозрюють у земельних махінаціях у Харкові.

ГПУ завершила досудове розслідування у справі Добкіна
Фото: Сергей Нужненко

Головне слідче управління Генеральної прокуратури завершило досудове розслідування у справі Михайла Добкіна.

Народного депутата звинувачують за ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 (зловживання владою), ч.2 ст.15, ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (замах на шахрайство), ч.2 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 (замах на зловживання владою) Кримінального кодексу.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Крім Добкіна, підозрюваними в цьому провадженні проходять його колишній заступник по мерії, колишній головний архітектор Харкова, колишній начальник управління земельних відносин, і ще двоє людей.

За версією слідства, Добкін разом з іншими чиновниками харківської мерії сприяли шахрайському заволодінню земельними ділянками на території міста. Загальна площа землі - 74 га. Розмір збитків, завданих територіальній громаді Харкова, - понад 230 млн гривень.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна.

Дії Добкіна спочатку були кваліфіковані за ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України (в редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також ч.5 ст.27 ч .4 ст.190 КК України - обман з метою реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

13 липня 2017 року Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність, а також дала згоду на його затримання і арешт.

Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень, яку за нього внесли Вадим Новинський і Борис Колесніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram