ГоловнаПолітика

Труханов подав позов проти України в ЄСПЛ

Одеський мер вважає, що детективи НАБУ порушили його "право на свободу і недоторканність" під час затримання.

Труханов подав позов проти України в ЄСПЛ
Фото: Макс Левин

Одеський мер Геннадій Труханов подав позов до Європейського суду з прав людини проти України. Чиновник заявляє, що Національне антикорупційне бюро порушило його права під час затримання в аеропорту "Бориспіль" узимку цього року.

Інформацію про позов опублікувала юридична компанія Equity, яка представляє інтереси Труханова.

Згідно з повідомленням, ЄСПЛ "прийняв до розгляду" заяву Труханова, який поскаржився на нібито порушення ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основних свобод - "права на свободу і особисту недоторканність" особи.

"Ми неодноразово говорили про негативні процесуальні наслідки незаконного затримання і факт порушення правоохоронними органами національного законодавства і міжнародних зобов'язань. Відповідна скарга була прийнята і Європейським судом з прав людини 6 червня 2018 року", - заявив адвокат Олександр Лисак.

Позов має назву "Trukhanov v. Ukraine".

Нагадаємо, 14 лютого 2018 року НАБУ затримало в аеропорту Бориспіль Труханова і його заступника Павла Вугельмана за підозрою в заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК). Йдеться про так звану справу заводу "Краян". Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді особистої поруки нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram